Furesø eSports eP@rents-hold er til forældre, der sammen med deres digitalt indfødte børn, ønsker at følge ekstra godt med i den digitale udvikling, særligt indenfor skole og uddannelse, personlig udvikling, digital dannelse og gaming. Èn gang om måneden mødes holdets familier til aktiviteter, hvor vi hygger og gamer på tværs af generationer - og styrker fællesskabet i fores forening. Derudover mødes forældre-gruppen jævnligt for at blive klogere på vores "digitalt indfødte børn" under ét af temaerne fra brutto-idé-kataloget nedenfor.
Hyggegaming i vores forenings-lokale: Vi mødes fysisk én søndag i hver måned i 2-5 timer. Vi gamer sammen på tværs, ung og gammel, ny og erfaren. Forældre får indsigt i børns spil-verden, og børn for indsigt i forældres synspunkter og ideer:
Hvad er der inde i en gamer PC?
Hvilke komponeneter er der i en computer og hvilken funktion har de? Hvordan bygger man sin egen computer?
Besøg i Fremtidsværkstedet
Fremtidsværkstedet blev i 2019 nomineret til Nyt Sammen Bedre-prisen af Center for Offentlig Innovation. Vi kigger forbi og prøver:
- 3D-printning og laser-print
- Design og produktion af klistermærke-logo
- Design og produktion af nøgleringe med logo
- Vi bygger en computer med Micro-Bits
En karriere til forskel! v./ Rasmus "Rynch"
Rasmus "Rynch" Opstrup har vekslet gamer-passion til komet-karriere, og det hele startede som frivillig træner i Furesø eSport. Rasmus studerer på fuld tid ved siden af sit engagement som afdelings-leder og coach hos Copenhagen Flames, og er en yndet kursus-udvikler og underviser, bl.a. i DGI Esport:
1. Til trænere og gamere: Tips og tricks, mest i Fortnite
2. Til forældre: Gaming som kompetence-platform
3. Nov2021, en vild måned: "Flames spiller sig i verdens-toppen"
Old Boys gaming
CS:GO mm. for skabs-gamere, forældre og alle andre over 18 år. Vi spiller for at hygge, for at vinde og for at få indsigt.
Kan man blive en bedre gamer ved at svede - og blive forpustet?
Furesø esport har haft besøg af Furesø Taekwondo, Farum Karate, Faum Bokseklub, Furesø Cykel Klub og eAthlete. Vi så, at Peter med det sorte bælte var lynhurtig til Taekwondo, og måske var det derfor, han også er så sej til computerspillet LoL?
Kasper "Dronborg" bygger selv sine droner
Kasper "Dronborg" Kronborg har været forbi Furesø eSport flere gange, og vi har fløjet med rigtige droner og virtuelle droner, også med VR-briller.
Måske forklarer Kasper også hvorfor gamere sandsynligvis bliver de aller dygtigste dronepiloter.
Lektor ved Københavns Universitet, Anne Mette Thorhauge, fortæller om konklusionerne fra forsknings-projektet ’Computerspil og hverdagsliv’, som sætter fokus på computerspil og spillevaner i hverdagen. "Mange bekymringer drejer sig om ordet 'afhængighed'", forklarer Anne Mette under debattens indledning og fortsætter: "Men spørgsmålet er, om ikke ordet gør mere skade end gavn. Med 'afhængighed' hæfter man en
diagnose på sit barn, i stedet for at forstå situationen fra barnets perspektiv". Anne Mette har, sammen med to forsker-kollegaer og en række fagprofesionelle, udviklet en guide med råd til forældre til børn, der spiller meget - og det gør over halvdelen af alle drenge i Danmark.
Labyrint-spillet
Sådan undgår I konflikterne omkring computer-spil! Vi spiller Labyrints-spillet, som Anne Mette Thorhauge m.fl. har udviklet:
Runde 1: Gæt hvad jeg tænker ...
Runde 2: Kompromis og rollespil
Runde 3: Byt roller - runden
Runde 4: Vi taler om spil.
Hvordan hjælper man bedst sit barn godt igennem teenage-årene? Oplæg ved psykolog og stifter af GirlTalk, Anna Bjerre m.fl. arrangeret af UNGELIV PÅ KANTEN, som Mogens og andre står bag. I en tid hvor mange døre står åbne og mulighederne synes uendelige, kan det alligevel føles svært at være teenager. Mange unge kæmper med lavt selvværd, præstationsangst, pres fra sociale medier og konstant frygt for ikke at slå til.
Gamer-familier inviteres til et par timer med tips og tricks til alle de hardware-spørgsmål, som dit gamer-barn aldrig troede du ville kunne svare på. Vi klæder os på til at vælge den bedste julegave!
Venner af Furesø eSport øser af sin viden om hvad der er godt, og ikke mindst hvad der kan betale sig, når spillet skal køre optimalt. Det er mest for forældre, men gamerne selv er også velkommen.