eparents


Furesø eSports eP@rents-hold er for forældre der, sammen med deres digitalt indfødte børn, ønsker at følge ekstra godt med i den digitale  udvikling, særligt indenfor digital dannelse, personlig udvikling, uddannelse, gaming og esport:

 

  • Tema: Èn gang om måneden mødes holdets familier til aktiviteter omkring et særligt tema fra brutto-idé-kataloget nedenfor.
  • Chill Zone er fælles hygge-træning på tværs af alle vores hold: Vi hygger og gamer på tværs af generationer - og styrker fællesskabet i Furesø eSport. Aktiviteten ledes af foreningens frivillige og afhænger af kapacitet, se tider.
  • Foredrag: Forældre-gruppen mødes til foredrag og lign. for at blive klogere på vores "digitalt indfødte børn" under ét af temaerne fra brutto-idé-kataloget nedenfor.  

Discord er børn og unge gameres foretrukne kommunikations-værktøj

På Furesø eSports Discord medlems-server er der en særlig kannal-kategori - og en særlig rolle - til forældre. Og du er hermed inviteret til at kigge med!


eParent
discord-mark-blue
c7a3ce06-c688-469e-4514-4abdf6146d23

 Discord for Dummies (forældre)


Optagelser fra Furesø eSports oplysningsarbejde


6.10.2020

Lektor ved Københavns Universitet, Anne Mette Thorhauge, fortæller om konklusionerne fra forsknings-projektet ’Computerspil og hverdagsliv’, som sætter fokus på computerspil og spillevaner i hverdagen. "Mange bekymringer drejer sig om ordet 'afhængighed'", forklarer Anne Mette under debattens indledning og fortsætter: "Men spørgsmålet er, om ikke ordet gør mere skade end gavn. Med 'afhængighed' hæfter man en
diagnose på sit barn, i stedet for at forstå situationen fra barnets perspektiv". Anne Mette har, sammen med to forsker-kollegaer og en række fagprofesionelle, udviklet en guide med råd til forældre til børn, der spiller meget - og det gør over halvdelen af alle drenge i Danmark.

Online version

LabyrintSpillePlade
computerspil og konflikter
Dilemma 4

Labyrint-spillet
Sådan undgår I konflikterne omkring computer-spil! Vi spiller Labyrints-spillet, som Anne Mette Thorhauge m.fl. har udviklet:
Runde 1: Gæt hvad jeg tænker ...
Runde 2: Kompromis og rollespil
Runde 3: Byt roller - runden
Runde 4: Vi taler om spil.

25.5.2023

EmilLudvigsen

Hjælp dit barn til at få det bedste ud af gaming
Oplæg ved Center for Digital Pædagogik: Hvilke digitale platforme bevæger de unge sig på og hvad kan de negative konsekvenser ved sociale medier være?


I samarbejde med Ungeliv På Kanten.

eP@RENTS PROGRAM


Familie-hygge-gaming og personlig udvikling i fællesskab

Hyggegaming i vores forenings-lokale: Vi gamer sammen på tværs, ung og gammel, ny og erfaren.personlig udvikling i fællesskab

Forældre får indsigt i børns spil-verden, og børn for indsigt i forældres synspunkter og ideer.

Vi er alle nysgerrige om vores digitale Cyber-fremtid.

eP@RENTS TEMA

Temaer fra bruttolisten nedenfor vælges og kalendersættes af eP@rents-holdets medlemmer i løbet af sæsonen.


2024/25?

Debataften om teenageliv

Hvordan hjælper man bedst sit barn godt igennem teenage-årene? Oplæg ved psykolog og stifter af GirlTalk, Anna Bjerre arrangeret af UNG I RUDERSDAL. I en tid hvor mange døre står åbne og mulighederne synes uendelige, kan det alligevel føles svært at være teenager. Mange unge kæmper med lavt selvværd, præstationsangst, pres fra sociale medier og konstant frygt for ikke at slå til.


I et enkelt sprog krydret med historier fra det virkelige liv vil Anna føre os tæt på de unges hverdag i nutidens komplekse samfund.

2024/25?

959ed90adbf5056562ca3b6f020ce27c
aefde1f4-ae9b-f4ca-a3d4-0d86a6619f0e

Hvad er der inde i en gamer PC?
Hvilke komponeneter er der i en computer og hvilken funktion har de? Hvordan bygger man sin egen computer?


Genbrug: Hvilke komponenter kan opgraderes?Vi åbner lige og kigger  ...

2024/25?

Besøg i Fremtidsværkstedet
Fremtidsværkstedet blev i 2019 nomineret til Nyt Sammen Bedre-prisen af Center for Offentlig Innovation. Vi kigger forbi og prøver:


 - 3D-printning og laser-print
 - Design og produktion af klistermærke-logo
 - Design og produktion af nøgleringe med logo
 - Vi bygger en computer med Micro-Bits

2024/25?

En karriere til forskel!  v./ Rasmus "Rynch"
Rasmus "Rynch" Opstrup har vekslet gamer-passion til komet-karriere, og det hele startede som frivillig træner i Furesø eSport. Rasmus studerer på fuld tid ved siden af sit engagement som afdelings-leder og coach hos Copenhagen Flames, og er en yndet kursus-udvikler og underviser, bl.a. i DGI Esport:


1. Til trænere og gamere: Tips og tricks, mest  i Fortnite
2. Til forældre: Gaming som kompetence-platform
3. Nov2021, en vild måned: "Flames spiller sig i verdens-toppen"

2024/25?

1011[1]
eParents Team
e-sport-cosmos-esbjerg-25

Old Boys m/k gaming
CS:GO mm. for skabs-gamere, forældre og alle andre over 18 år. Vi spiller for at hygge, for at vinde og for at få indsigt i børns gamer-verden.


Vi mødes jævnligt, ugentligt eller månedligt.


Vi spiller turneringer - når vi er mange nok, der har lyst.
2024/25?

IMG_2987
IMG_2719
Antons Kommunikationsøvelse
Game on 4
IMG_2805
eAthlete logo Sort

Kan man blive en bedre gamer ved at svede - og blive forpustet?
Furesø esport har haft besøg af Furesø Taekwondo, Farum Karate, Faum Bokseklub, Furesø Cykel Klub og eAthlete. Vi så, at Peter med det sorte bælte var lynhurtig til Taekwondo, og måske var det derfor, han også er så sej til computerspillet LoL?
Vi får besøg af, og kigger forbi hos, lokale idrætsforeninger - for at upp'e vores game.

2024/25?

f631d637-afa9-1cb6-716a-8ae35edffb90
IMG_2101
IMG_2113
IMG_1768
IMG_2920
IMG_2927
IMG_2932
IMG_2937
IMG_2916
IMG_2112
IMG_2096
IMG_1767
IMG_1760

Kasper "Dronborg" bygger selv sine droner
Kasper "Dronborg" Kronborg har været forbi Furesø eSport flere gange, og vi har fløjet med rigtige droner og virtuelle droner, også med VR-briller.

Måske forklarer Kasper også hvorfor gamere sandsynligvis bliver de aller dygtigste dronepiloter.

2024/25?

Besøg af fysioterapeut / eAthlete 

Hvad ved vi om kroppens reaktion på langvaring og intens brug af gamer-mus og -udstyr? Er der nogen af de første top-atleter indenfor esport, der har problemer?


Forebyggelse af musseskader. Vi får besøg af en fysioterapeut, der ved noget om musseskader og forebyggelse og den aktuelle evidens og forskning på området.

December 2024?

Julegave
iPlayPC
Julegave-og-satser-2015-e1415967535227
iPlayScreen

Vælg det rigtige hardware til gamer-julegaven

Gamer-familier inviteres til et par timer med tips og tricks til alle de hardware-spørgsmål, som dit gamer-barn aldrig troede du ville kunne svare på. Vi klæder os på til at vælge den bedste julegave!

Venner af Furesø eSport øser af sin viden om hvad der er godt, og ikke mindst hvad der kan betale sig, når spillet skal køre optimalt. Det er mest for forældre, men gamerne selv er også velkommen.

eP@rent - mest for mit  barns skyld! 

Angiv Rabatkode = "Furesø eSport" - eP@rents årskontingent uden rabatkode: Kr. 500